کنترل پنل سیستم اعلام حریق

کنترل پنل سیستم اعلام حریق

کنترل پنل سیستم اعلام حریق

 

دستگاه کنترل پنل یا مرکز پنل یکی از اصلی ترین قسمت های سیستم اعلام حریق به حساب می آید که وظیفه آن ایجاد ارتباط میان سنسورها ، اعلام خطر و خطا و دستورات کاربری می باشد.

این پنل ها که به عنوان بخش کنترل کننده سیستم های اعلام حریق فعالیت می کنند و چندین دتکتور به
آن ها متصل است ، اغلب در ساختمان های بزرگ و اماکن تجاری مورد استفاده قرار می گیرند.

مهم ترین وظیفه آن ها نظارت بر وقوع آتش سوزی ، آگاه کردن افراد از محل دقیق وقوع آتش سوزی و تامین برق مورد نیاز دتکتورها می باشد.

چند نوع کنترل پنل اعلام حریق داریم؟

این دستگاه با توجه به نوع سیستم اعلام حریق متفاوت است.همان طور که سه نوع سیستم اعلام حریق متعارف ، آدرس پذیر و اعلام حریق بی سیم داریم ، کنترل پنل هم سه نوع است:

  • کنتر پنل اعلام حریق سیستم آدرس پذیر
  • کنترل پنل اعلام حریق سیستم متعارف
  • کنترل پنل مرکزی اعلام حریق سیستم بی سیم

بررسی کنترل پنل اعلام حریق سیستم آدرس پذیر

پنل سیستم اعلام ئحریق آدرس پذ یر تکنولوژی پیشرفته ای در مقایسه با نوع متعارف دارد زیرا تجهیزات نصب شده در سیستم ، یک کد اختصاصی در پنل دارند.به این ترتیب ، محل دقیق حریق مشخص می شود.این پنل ها ظرفیت بالایی برای نصب تجهیزات مختلف را دارند.

بررسی کنترل پنل اعلام حریق سیستم متعارف

سیستم های متعارف که از ساده ترین سیستم ای اعلام حریق هستند ، پنل های ساده ای هم دارند.یک سیستم کانونشنال فقط می تواند بر اساس زون بندی ، ساختمان را تقسیم بندی کند ، بنابراین محل دقیق حادثه را نمی تواند مشخص کند.

بررسی کنترل پنل مرکزی اعلام حریق سیستم بی سیم

مدل دیگری از پنل که سیستم پیشرفته ای دارد ، پنل اعلام حریق بی سیم است که ارتباطات در آن کالا فرکانسی و رادیویی است و از هیچ سیم یا کابلی در آن استفاده نشده است.فرکانس ها و امواج در این سیستم ، کار ارتباطات را انجام می دهند و در صورت نیاز  برای تقویت این امواج از دستگاه تقویت کننده استفاده می شود.

وظیفه پنل اعلام حریق

تجهیزات مختلفی در سیستم های اعلام حریق مورد استفاده قرار می گیرد که این تجهیزات ب دو دسته کلی اتوماتیک و دستی تقسیم می شوند.منظور از تجهیزات دستی ، تجهیزاتی می باشد که یک فرد به عنوان عامل هشدار ، با استفاده از آن خطر را یه سیستم اعلام می کند.به طور مثال اگر یک فرد در ساختما نشانه ای از آتش سوزی ببیند ، با فشردن شستی می تواند پیامی به دستگاه مرکزی ارسال کند.

تجهیزات اتوماتیک دارای سنسورهای هوشمند بوده و می توانند نشانه های حریق مانند حرارت ، دود ، آتش و دیگر عوامل را شناسایی کنند.

پنل اعلام حریق در صورت فعال شدن کارهایی انجام می دهد که عبارتند از:

  • فعال کردن ساندرها
  • فعال کردن فلاظرها
  • فعال کردن سیستم اطفا
  • قطع جریان گاز
  • فعال کردن سیستم آب پاش
  • تماس با آتش نشانی

ویژگی های سیستم هایی که از طریق پنل تنظیم می شوند:

ریست کردن: این خصوصیات باعث می شود پس از یک هشدار اعلام حریق به صورت دستی سیستم را ریست کنیم به علاوه باعث می شود دای هشدار دهنده ها قطع شود و شزایط به حالت عادی بازگردد.اگر هنوز هم در محیط دود و گرما و سایر موارد وجود داشته باشد دتکتورها ممکن است با تشخیص آن ها دوباره فعال شوند.

حالت سکوت: صدای هشدار دهده ها را قطع می کند و اجازه می ده پس از تخلیه ی ساختمان نیروهای ویژه وارد محل شده و کار خود را انجام دهند.همچنین در هنگام تست کردن سیستم می توان برای متوقف کردن هشدار دهنده ها از این گزینه استفاده کرد.
هشدار اولیه: این نوعی از هشدار است که قبل از این که کل سیستم اعلام حریق فعال شود اخطار می دهد که ممکن است در نقطه ای آتش سوزی رخ داده باشد.

تشخیص مشکلات و خطاها: پنل بر خطاهای دستگاه ها نظارت می کند و اگر در سیستم مشکل و خطایی وجود داشته باشد آن را نشان می دهد.

 

الکترو برق آران ارائه دهنده انواع سیستم اعلام حریق در تبریز .جهت کسب اطلاعات بیشتر  در خصوص مشخصات صاعقه گیرها با ما تماس بگیرید.

 

پیام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.